تا به حال شده که موبایل همراه شما داغ کند و دلیل اصلی آن را ندانید؟ از قدیم به تا به الان موبایل ها دائم در حال پیشرفت هستند و امروزه اکثر موبایل ها برنامه های سنگینی اجرا خواهند کرد. بازی ها و نرم افزار های گرافیکی و… که همگی آن ها باعث درگیر شدن پردازنده موبایل و در نتیجه داغ شدن گوشی شما خواهد شد. اما خنک کردن گوشی چگونه است؟ راه حل خنک شدن گوشی چند دسته هستند؟
قبل از هر چیزی بهتر است که داغ شدن گوشی به باتری موبایل شما آسیب جدی وارد میکند، زیرا هنگامی که موبایل شما داغ است و اگر شما به هنگام داغ شدن گوشی باز هم از موبایل خود استفاده کنید قطعاً که آسیب زیادی به باتری موبایل وارد میشود. (زیرا زمانی که موبایل شما حرارت بالایی دارد، خیلی زود تر نیز شارژ مصرف میکند و در این حین اگر شما از موبایل خود استفاده کنید، قطعاً که آسیب جدی به باتری موبایل شما وارد خواهد شد)
چگونه گوشی داغ را خنک کنیم ؟
شما برای خنک شدن گوشی خود نیاز دارید که ابتدا علت داغ شدن را پیدا کنید. به عنوان مثال اگر شما موبایلتان را در مکان خیلی گرم قرار دهید، قطعاً که موبایل شما داغ خواهد شد و شارژ آن نیز به سرعت تمام میشود. (حالا شما میتوانید موبایل را از جای گرم برداشته و در مکان نسبتاً خنک تر قرار دهید تا حرارت موبایل شما کاهش یابد)
اما علت داغ شدن گوشی چه چیزی میتواند باشد؟ به عنوان مثال: خراب شدن باتری و افزایش مصرف، استفاده بیش از حد معمول در طی روز، نصب و استفاده کردن از نرم افزار های سنگین (همانند بازی و نرم افزار های ویرایشگر) ، آپدیت نکردن نرم افزار و عوامل محیطی و… که دلایل رایج داغ شدن گوشی است. شما برای خنک کردن گوشی نیاز است علت را پیدا و در راستای آن موبایل خودتان را خنک کنید.
اما نرم افزارهای خنک کننده نیز وجود دارد که در ادامه این مقاله از سایت موبورایان به صورت صفر تا صد به آن ها خواهیم پرداخت.
تغییر مکان موبایل:
یکی راه های خنک شدن گوشی تغییر مکان موبایل است. به عنوان مثال شما موبایل خودتان را در معرض نور آفتاب قرار داده اید، قطعاً که حرارت موبایل شما افزایش یافته و به واسطه آن شارژ موبایل شما نیز زودتر به اتمام میرسد. بهترین کار آن است که از همان ابتدا موبایل خودتان را در جای خنک قرار دهید که خیلی گرم نباشد. (داغ شدن موبایل باعث میشود که باتری انرژی زیاد مصرف کند و به واسطه آن نیز آسیب جدی به باتری وارد خواهد شد)
کاهش دادن نور روشنایی صفحه:
امروزه اکثر برند های معروف موبایل همانند موبایل سامسونگ و موبایل شیائومی صفحه نمایش بزرگی و با کیفیتی دارند و اکثر افراد می خواهند نهایت بهره را از این صفحه نمایش ببرند. اما روشنایی بیش از حد نور صفحه باعث داغ شدن موبایل خواهد شد. فرض کنید که شما نور صفحه را افزایش داده اید و به مدت 4 ساعت از همان شدت نور صفحه استفاده میکنید، رزولوشن بالا با چندین ساعت کار کردن انرژی زیادی از طریق باتری موبایل صرف کرده و در نتیجه باعث افزایش حرارت موبایل شما خواهد شد. (ممکن است که شما بخواهید فیلمی چند ساعته با نور صفحه نمایش بالا تماشا کنید و برای جلوگیری از داغ شدن گوشی کافی است که هر چند ساعت به موبایل خود استراحت بدهید)
پیشنهاد میشود که میزان نور را در حد متوسط رو به پایین قرار دهید تا انرژی زیادی صرف نشود یا آن که میتوانید از سیستم اتوماتیک تنظیم نور صفحه استفاده کنید که خیلی بهتر است.
برنامه های پس زمینه را ببندید:
یکی از عادت های اشتباه آن است که افراد پس از اتمام فعالیت خود با برخی از نرم افزارها، آن ها را از پس زمینه خود نمیبندند. این کار باعث میشود که پردازنده موبایل شما درگیر آپدیت دیتا آن نرم افزار باشد و در نتیجه انرژی صرف خواهد شد. (یعنی موبایل شما شاید خاموش باشد و شما با آن کار نکنید ولی دائم در حال دریافت اطلاعات و دیتا است که همین مورد باعث صرف انرژی و در نهایت افزایش حرارت موبایل میشود) پیشنهاد میشود که پس از اتمام فعالیت خود با هر نرم افزاری آن را از پس زمینه ببنید تا پردازنده موبایل شما درگیر نشود)
حالت بازی را خاموش کنید:
یکی از قابلیت هایی که در موبایل های نسل جدید اضافه شده، حالت بازی است. شما با فعال کردن بازی استفاده از پردازندهها را به حداکثر می رسانید و سخت افزار های موبایل شما هنگام بازی کردن و یا استفاده از نرم افزار های سنگین به سختی کار میکنند و همین امر باعث افزایش حرارت میشود. بهتر است که حالت بازی را خاموش کنید تا شاهد خنک شدن گوشی باشید. (این گونه پردازندههای موبایل شما زیاد درگیر نخواهند بود و انرژی کمتری مصرف خواهند کرد)
مصرف بلوتوث، وای فای و داده موبایل را کاهش دهید:
برخی از مواقع به صورت ناخودآگاه ممکن است که شما به شبکه وای فای متصل نباشید و یا این که از بلوتوث استفاده نکنید، ولی این ویجت ها را به صورت اتفاقی فعال کنید. همین موضوع باعث درگیر شدن موبایل و در نتیجه افزایش حرارت موبایل است. یکی از دلایل رایج داغ شدن گوشی شیائومی هنگام شارژ کردن نیز استفاده از ویجت ها است. (ویجت ها همانند لوکیشن و وای فای و هات اسپات و… همیشه انرژی مصرف میکنند و شما باید استفاده از آن ها را به حداقل برسانید)
حالت هواپیما را امتحان کنید:
برخی از مواقع بدون هیچ علتی ممکن است که دمای موبایل شما افزایش یابد (یا علتی که شما از آن خبردار نیستید) در این حین بهتر است که حالت هواپیما را فعال کنید. فعال کردن حالت هواپیما باعث میشود که استفاده از تمامی ویجت ها کاهش یافته و حرارت موبایل شما نیز کاهش یابد. (بهتر است در مواقع فوق از این راه حل خنک شدن گوشی نیز استفاده کنید)
برنامه خنک کننده گوشی:
یکی دیگر از روش های خنک شدن گوشی استفاده از برنامه های خنک کننده است. خوشبختانه آنقدر علم پیشرفت کرده که نرم افزار های خنک کننده گوشی نیز وارد بازار شده اند و شما میتوانید آن ها را نصب کنید. (البته که برخی از برند های موبایل به صورت اختصاصی قابلیت خنک کردن گوشی را هم دارند)
این نوع از نرم افزار ها میزان استفاده از پردازندهها را به حداقل می رسانند و از طرفی هشدار دهنده دمای موبایل شما هم خواهند بود. (به عنوان مثال شما میتوانید دمایی را مشخص کنید که اگر دمای موبایل از آن حد گذر کرد، نرم افزار به شما هشدار دهد)
دلیل داغ شدن گوشی چیست؟
داغ شدن گوشی دلایل زیاد و متفاوتی دارد که هر کدام از آن ها نیز راه حل مختص به خودشان را دارند. اما دلایل رایج داغ شدن گوشی عبارتاند از : آسیب پذیر بودن باتری و افزایش مصرف آن، استفاده بیش از حد معمول از موبایل خود در طی روز، نصب و استفاده کردن از نرم افزار های سنگین (همانند بازی و نرم افزار های ویرایشگر که حجم نسبتاً بالایی دارند) ، آپدیت نکردن نرم افزار و عوامل محیطی که دلایل مهم هستند. (شما با روش هایی که معرفی کردیم به راحتی میتوانید موبایل خودتان را خنک کنید)
دمای مطلوب برای گوشی چقدر است؟
شاید این سؤال ذهن شما را درگیر کرده باشد که چه زمانی به فکر سرد کردن گوشی باشیم؟ دمای خطرناک برای موبایل چقدر است؟
قبل از هر چیزی شما باید موبایل را در دمای معتدل قرار دهید، دمای معتدل تا 35 درجه سانتی گراد است و از آن مقدار به بعد موبایل شما داغ خواهد شد. اما دوستان هوای سرد نیز برای موبایل شما بسیار مضر است، به عنوان مثال اگر موبایلتان را در دمای منفی 35 قرار دهید کمتر از 10 دقیقه شارژ موبایل شما به اتمام خواهد رسید. (پس همیشه داغ شدن گوشی باعث آسیب به موبایل و باتری نمیشود و همیشه باید حواستان به دمای مطلوب باشد)